Prof. Dr. Osman Müftüoğlu sıraladı: Unutkanlığa iyi gelen yöntemler

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan Unutkanlığa İyi Gelen Yöntemler

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, unutkanlığa iyi gelen yöntemleri bugünkü yazısında sıraladı. Müftüoğlu, günümüzde unutkanlığın arttığına dikkat çekerek bu konuya tekrar değinmek istediğini belirtti.

Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesindeki bugünkü yazısında “Beyninize İyi Bakın” başlığını tercih etti. Yazısında, unutkanlığa iyi gelecek yöntemleri sıralarken, Mümin Sekman’dan alıntı yaptığını da vurguladı.

İşte, unutkanlığa iyi gelen yöntemler:

  1. Beyin açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. Ayaktayken beynin yaklaşık olarak %10 daha etkili olduğu düşünülmektedir. Önemli kararlar alırken kapalı alanda iseniz, kısa bir egzersiz yapmayı deneyebilirsiniz.
  2. Yürürken kollarınızı sallamak beyin performansını olumlu yönde etkiler. Önemli kararlarınızı açık havada yürürken, kollarınızı sallayarak almanız faydalı olabilir.
  3. Yabancı bir dil öğrenmek beyin gücünü arttırır. Günlük olarak yeni kelimeler öğrenip kullanabilirsiniz. Sözlükleri okuyabilir, alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz.
  4. Zihinsel egzersizler yapın. Bulmacaları çözebilir, satranç gibi zihin oyunları oynayabilirsiniz. Eğer yatkınsanız, meditasyon ve yoga gibi zihni sakinleştirici teknikleri deneyebilirsiniz.
  5. Rutin davranışlardan kaçının. Telefonu farklı elinizde tutabilir, çantanızı diğer elinizle taşıyabilir, evinize farklı bir yol izleyebilirsiniz. En azından bir gün boyunca TV kumandasını nadiren kullandığınız elinizde tutun.
  6. Sevdiğiniz bir müziği gözlerinizi kapatarak dinleyin. Uzmanlara göre klasik müzik zekaya 7 puan katabilir.
  7. Günde 60 bin ile 80 bin arasında düşünce geçer. Düşünceleriniz hayatınızı şekillendirir. En çok neyi düşünürseniz, hayatınız da ona göre şekillenir.
  8. Bol ve temiz oksijen beyin için önemlidir. Beyin, vücudumuzun %2’sini oluşturmasına rağmen, vücuda gelen oksijenin %25’ini tüketir. Bol oksijen almak için odanızın penceresini açın.
  9. Beyin, odaklandığınız korkuları gerçekleştirmeye çalışabilir. Korkularınıza odaklanmak yerine hayatınızı renklendirin.

Related Posts

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Diş ipi kullanmak sanıldığı kadar basit değil! Dişinizin tipine göre tercih yapın

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!