Alışkanlıklar böbrek taşına davetiye çıkarıyor

Böbrek Taşı Sorunu Türkiye’de Artış Gösteriyor!

Türkiye’de giderek artan sıcak hava ve sıvı kaybı, böbrek taşı sorununu daha da kötüleştiriyor. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, bu sinsi hastalık, yaşam kalitesini düşüren şiddetli ağrılara neden oluyor. Uzmanlar, modern tedavi yöntemleri sayesinde böbrek taşı olan kişilerin kısa sürede taşlardan kurtulabileceğini ve tekrarlamayı önleyebileceğini belirtiyor.

Türkiye’de yaygın olarak görülen böbrek taşları hakkında konuşan uzmanlar, toplumda bu hastalığın yüzde 12-13 oranında görüldüğünü ve yaklaşık 10 milyon kişinin bu sorunla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Beslenme alışkanlıklarının taş oluşumunu etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, günlük en az 2,5 litre su tüketilmesini öneriyor, tuz ve protein tüketiminin ise belirli ölçülerde olması gerektiğini vurguluyor.

Her Böbrek Taşı Cerrahi Müdahale Gerektirmeyebilir!

Tedavi uzmanları, her böbrek taşının hemen cerrahi müdahale gerektirmediğini ifade ederek, taşın belirgin sorunlara yol açmadığı durumlarda genellikle müdahaleye ihtiyaç olmadığını belirtiyor. Ancak belirtiler mevcut ise müdahalenin şart olduğunu vurguluyor. Son teknoloji yöntemler sayesinde böbrek taşı tedavisinin çok daha konforlu hale geldiğini söyleyen uzmanlar, farklı tedavi seçenekleri hakkında bilgi veriyor. Ayrıca hastalığın tekrarını önlemek için koruyucu önlemlerin de önemli olduğunu vurguluyor.

Related Posts

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Sağlık Sen 2 Nolu Şubeden Hemşireler ve Ebeler Haftası Moral Günü Kutlaması

Sağlık Sen 2 Nolu Şube tarafından Anneler Günü, Hemşireler ve Ebeler Haftası kutlaması Konak Polis Evi’nde gerçekleşti.