Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Emekli İşlemleri Sahte Boşanma ve Sigortalılık İncelemelerine Dâhil Ediliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından oluşturulan yeni ekiplerle birlikte milyonlarca emeklinin işlemlerini geriye dönük incelemeye devam ediyor.

Yapılan denetimlerde en sık rastlanılan usulsüzlük, sahte sigortalılık ve sahte boşanma olayları olurken, yaklaşık 100 bin sahte emeklilik için işlem başlatan yetkililer, şimdi de mevzuata aykırı şekilde ‘yetim aylığı’ alan çiftleri radarına aldı.

9 BİN SAHTE BOŞANMA TESPİT EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında konuya ilişkin son detayları paylaşırken, yaklaşık 7 bin 400 kişi hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Sahte boşanma yaparak ‘yetim aylığı’ almayı sürdürenlerin evlerine gerekli tebligatların gönderildiği belirtilirken, Bakan Işıkhan, “Sadece hileli boşanmalar üzerinden yapılan incelemelerde 9 bin sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığı tespit edildi. 7 bin 400’ü ile ilgili ödenen rakamların faiziyle geri alınması için işlem başlattık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

EYT EMEKLİSİ 3 MİLYONU GEÇTİ

Öte yandan, EYT’den emekli olanların ve bu düzenlemenin toplam maliyetiyle ilgili de Işıkhan, “Bugüne kadar 3 milyon 123 bin vatandaşımız emekli oldu. Bu düzenlemenin ilk yıl maliyeti 724 milyar lira. Önümüzdeki 5 yıl içinde de kümülatif olarak değerlendirdiğimizde maliyeti 3,4 trilyon lira olacaktır. Kapsamlı olarak değerlendirildiğinde ciddi maliyetli, aynı anda insan gücü kaybı olarak da değerlendiriyorum.” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, 1 Mayıs’ta da hafta boyunca sahada olacağını aktararak, öngörülen programlarının detaylarını paylaştı.

Related Posts

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir