BYD’nin SEAL U modeli ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçildi

Türkiye’de Yılın Otomobili Ödülü’nü BYD Seal U Kazandı

OGD’nin düzenlediği “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında, 7 finalist arasından BYD’nin Seal U modeli büyük ilgi gördü. Alanında uzman otomotiv gazetecilerinin oylarıyla belirlenen sonuçlara göre, Seal U “Türkiye’de Yılın Otomobili” unvanını elde etti.

BYD’nin Türkiye’deki pazarda sunduğu tam elektrikli ve şarj edilebilir hibrit versiyonlarıyla dikkat çeken D-SUV modeli Seal U, modern tasarımı ve ileri teknolojisiyle öne çıkıyor.

BYD Seal U DM-i, D-SUV segmentindeki şarj edilebilir hibrit modeli olarak yüksek performans, verimlilik ve konforu bir arada sunuyor. 145 kW elektrik motoru ve 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motoru birleştiren araç, 160 kW maksimum sistem gücüne sahip. Aynı zamanda şehir içi 115 km, karma sürüşte 80 km menzile sahip.

Seal U DM-i modeli çift motorlu altyapı ile sistem gücünü 238 kW’a çıkarırken, araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,9 saniyede ulaşıyor.

BYD’nin güvenlik ve konforu bir arada sunan D-SUV modeli Seal U EV, 87 kWh kapasiteli Blade Batarya ile donatılarak segmentinde güvenlik ve dayanıklılığı yükseltiyor. Model, 500 km menzil sunarken, 140 kW DC şarj hızıyla 28 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80 kapasiteye şarj edilebiliyor.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, Seal U modelinin “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Seal U, hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonuyla önemli bir yere sahip. Bu ödül, şarj edilebilir hibrit teknolojisinin yaygınlaşmasına katkı sağladığımızı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Türkiye Tırmanma Şampiyonası Bursa’da yapılacak

28-29 Haziran tarihlerinde AVIS 2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek.

Evrenin sonu nasıl olacak? Büyük donma mı, büyük çöküş mü?

Evrenin nasıl sonlanacağına dair uzun süredir kabul edilen görüşler değişiyor. Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza dek genişlemek yerine, bir gün kendi içine çökerek başka bir “Büyük Patlama” ile sona erebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde üretilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili aşıda, yakın zamanda insan üzerinde faz çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Koronavirüs aşısı olan Turkovac’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, yapılacak birkaç deneyin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde bu yılın sonunda insan faz çalışmalarına başlanabileceğini söyledi.

Gökyüzünde devrim: Yapay zeka ve drone

Yapay zeka (YZ) ve drone teknolojisi, bilimsel araştırmaların desteğiyle savunma, tarım, lojistik ve sağlık gibi pek çok alanda çığır açtı. Uzmanlar, bu teknolojilerin birleşiminin hem fırsatlar sunduğunu hem de etik ve güvenlik açısından ciddi …

Kazaları azaltacak devrim niteliğinde yenilik: Araçlara ‘yeşil ışık’ geliyor

Trafik kazalarını azaltmak amacıyla sürdürülen çalışmalara bir yenisi eklendi. Bilim adamları, araçların önüne yerleştirilecek ek bir yeşil ışık sisteminin kaza riskini önemli ölçüde düşüreceğini ortaya koydu.

Meta, Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması imzaladı

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi ABD’li teknoloji şirketi Meta, yapay zeka alanında artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması yaptığını duyurdu.