CHP lideri Özel: Çok ağır duygular içerisindeyiz

Devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey’in şehit edilişlerinin 93.’ncü yıldönümü anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Bu bayrak dalgalansın, bu topraklar sürsün diye kendi hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Teröre karşıda cumhuriyet düşmanlarına karşıda bu vatanı bu bayrağı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey’in şehit edilişinin 93.’ncü yıldönümünde İzmir Menemen ilçesindeki Kubilay Anıtı önünde resmi anma programı düzenlendi. Programa Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ADD Genel Başkanı ​​​Mustafa Hüsnü Bozkurt, şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın yakınları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Programda başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere katılan protokol üyeleri şehitlerin anısına anıta çelenklerini sundu. Çelenk sunma törenin ardından gerçekleştirilen saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından şehitler için 3 kez saygı atışı yapıldı.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Çelenk sunma törenin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Çok ağır duygular içerisindeyiz. Çünkü dün akşam geç saatlerde de 6 kahraman askerimizin de şehit edildiği haberini aldık. Bu bayrak dalgalansın, bu topraklar sürsün diye kendi hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Teröre karşıda cumhuriyet düşmanlarına karşıda bu vatanı bu bayrağı savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel daha sonra şehitliği ziyaret ederek dua etti, şehitlerin kabristanına karanfil bıraktı. Özel ardından ADD ve CHP Gençlik Kolları tarafından Menemen Şehir Stadı’nın önünden başlayıp Yıldıztepe Şehitliği’nin önünde sonlanan anma yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte CHP’li Özel’e, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, ADD Genel Başkanı ​​​Mustafa Hüsnü Bozkurt ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ da eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir