‘Çikolata, Baklavadan Daha Ucuz’

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, kakao fiyatlarındaki artışa rağmen çikolatanın fiyatının baklavadan daha düşük olduğunu vurguladı. Ülker, 36 gramlık çikolatalı gofretin satış fiyatının 6.75 lira olduğunu ve bu fiyatın simit fiyatının altında olduğunu belirtti.

”ÇİKOLATANIN FİYATI, MİLLİ GURURUMUZ BAKLAVANIN ALTINDA”

Ülker, “Çikolatanın hammaddesi kakao çekirdeğinin fiyatı 1.800 dolarlardayken 12.000 dolara kadar çıktı. Spekülatif olduğundan yüzde 25 gevşeme oldu. İnşallah mevsiminde düşer, çikolatada o zammı yapmak zorunda kalmayız. Ama ithal girdi olmasına rağmen çikolatanın fiyatı, milli gururumuz baklavanın da altında” dedi.

”GOFRET FİYATI SİMİTİN ALTINDA”

Fiyatta en önemli unsurun girdi ve üretim maliyetini kontrol etmek olduğunu belirten Ülker, “Simitten ucuz bisküvi üretebilmek ancak böyle olabiliyor” diyerek, 36 gramlık çikolatalı gofretin satış fiyatının 6.75 lira ile simit fiyatının altında olduğunu söyledi.

Ülker ayrıca, 6.5 milyar dolar olan sendikasyon borçlarını 1.1 milyar dolara indirdiklerini ve globalde toplam borçlarının sendikasyon dahil 2.5 milyar dolar seviyesinde olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir