Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle; Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerde kestiğimiz kurbanların Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum. Tam 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkı, bir bayramı daha yine buruk geçiriyor; barışa hasret bir şekilde geçiriyor

Dünya, İsrail’in kana susamışlığına karşı tedbir almak, her gün bir yenisine şahit olduğumuz katliamların önüne derhal set çekmek zorundadır. Türkiye olarak kalıcı barışın tesisi için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olmayı kararlaştırdık. Bu ülke ile olan dış ticaret işlemlerimizi tamamen durdurduk. İnsani yardımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Gazze’ye en fazla yardım malzemesi ulaştıran ülkeyiz. İslam dünyasının yekvücut olarak hareket etmesi için yoğun çaba içerisindeyiz. Filistin devletini tanıyan ülkelerinin sayısının daha da artması için çalışıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin direnişlerinin zafere ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. 

MAZLUMUN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Büyük bir devlet ve milletin mensupları olarak bundan sonra da dimdik durmaya mazlumun eli, dili, sesi olmaya devam edeceğiz.

Kıymetli dava arkadaşlarım bayram dayanışmadır. Bayram kimsesizlerin kimsesi olmak, yetimin elinden tutmaktır. Bayram muhabbetimizi güçlendirmektir. Bu mübarek günde 85 milyonun dayanışmayı yüceltmesini, insanlarımız arasında dostluğun, kardeşliğin çok sağlam bir şekilde tesis edilmesini gönülden arzu ediyoruz. Şunu çok net ifade etmek isterim, biz gerilim, kavga peşinde hiçbir zaman olmadık, bugün de değiliz. Biz kırmanın, dökmenin ayrıştırmanın tarafında olmadık. Bizim yolumuz millete hizmet yoludur. Bütün Türkiye’yi kardeş olarak görüyor ve her insanımızı bağrımıza basıyoruz. Önümzdeki seçimsiz 4 yılı büyük hizmetlerle her alandaki dev projelerle ve reformalarla dolu dolu geçirerek, tek bir günün bile heba olmasına fırsat vermeyeceğiz.

EKONOMİ PROGRAMIMIZ OLUMLU İLERLİYOR

Ekonomi programımız olumlu ilerliyor. Üretim, ihracat, istihdam alanlarında çok iyi bir yerdeyiz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda daha motive edici haberler almaya başlayacağız.

Savunma sanayii sektöründe çığır açıcı hamlelerimiz artarak devam ediyor. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi peyderpey yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 bin konutun inşasını bitirmek. 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞE ODAKLANMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ

Ülkemizin etrafı ateş çemberiyle sarılmışken, dünya büyük bir belirsizlikten geçerken, lüzumsuz tartışmalarla harcayacak tek bir anımız dahi bulunmuyor. Türkiye’nin geleceğe odaklanması gerektiğine inanıyoruz. Muhalefet cenahında yıkıcı, provakatif bir dil yerine artık farklı üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hakim olmasının vakti çoktan gelmiştir.

Cumhur İttifakı, 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa, Türkiye de o derece güvende olacaktır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa Türkiye o derece güvende olacaktır. Partimizin ve ittifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir