Formula 1 Kanada GP’ye hazırlanıyor! Verstappen zafere koşar mı?

Formula 1 iki haftalık aranın ardından Kanada Grand Prix ile devam edecek. 9 Haziran’da koşulacak yarışta gözler Redbull pilotunda olacak. Monako’da farklı kaybetmesinin etkisi sürecek mi yoksa hırslanıp dominasyonu Kanada’da yeniden kuracak mı?

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 9. yarışına, Kanada ev sahipliği yapacak. Kanada’nın Montreal kentinde 70 tur üzerinden koşulacak turun birinci antrenman seansı 7 Haziran 20.30’da başlayacak. Sıralama turları 8 Haziran 23.00’te gerçekleşecek. Yarış ise 9 Haziran saat 21.00’de yapılacak.

SON İKİ YILDA VERSTAPPEN ÜSTÜNLÜĞÜ

2022 ve 2023 yıllarında Redbull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen Kanada’da birinciliği elde etmişti. 2020 ve 2021 yıllarında koronavirüs nedeniyle Formula 1 yarışları düzenlenememişti. 2019 yılında yapılan yarışta ise birinciliği Lewis Hamilton elde etmişti. 2023 yılında da Kanada’da kıyasıya rekabet yaşanmış; Aston Martin pilotu Fernando Alonso ikinci, Mercedes pilotu Lewis Hamilton üçüncü olmuştu.

8 YARIŞTA 5 KEZ PODYUMDA

7 kez dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton’ı birincilik koltuğundan eden ve kendi dominasyonunu kuran Max Verstappen, bu sezon 8 yarışta 5 birincilik elde etti. Sırasıyla Bahreyn, Suudi Arabistan, Japonya, Çin ve İtalya’da kazanan Verstappen, Kanada’da neler yapacak merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir