Hayranı öldürülen oyuncu gözaltına alındı

Hindistanlı oyuncu Darshan Thoogudeepa, bir hayranının cinayet sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alındı. Ülkenin güneyindeki Karnataka eyaletinin sinema sektörünün tanıdık simalarından olan Thoogudeepa, 10 gündür gözaltında.

BBC’nin haberine göre, yaşanan olay ‘bir film senaryosunu’ andırır nitelikte. Renukaswamy isimli 33 yaşındaki adamın cansız bedeninin bir kanalda bulunması üzerine, polis aralarında adamın hayranı olduğu Thoogudeepa da dahil 17 kişiyi gözaltına aldı. Bengaluru İl Emniyet Müdürlüğü’nden bir yetkili, bu hafta başında yaptığı açıklamada, Renukaswamy’ın ‘çok barbarca ve vahşi bir şekilde öldürüldüğünü’ söyledi.

‘MÜSTEHCEN MESAJ’ İDDİASI: SEVGİLİSİ DE GÖZALTINDA

Polisin açıklamasına göre, 47 yaşındaki aktör, bir ilaç şirketi için çalışan Renukaswamy’e kızgındı çünkü adam, iddiaya göre, kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Pavithra Gowda’ya sosyal medya üzerinden müstehcen mesajlar göndermişti. Gowda da olayla ilgili gözaltında olan isimler arasında. Gözaltındaki şüphelilere ise ‘cinayet, insan kaçırma, delillerin yok edilmesi ve suç saikli komplo kurma’ suçlamaları yöneltildi.

Darshan Thoogudeepa’nın avukatı BBC’ye yaptığı açıklamada, müvekkilinin kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiğini söyledi. Avukat, “Bunlar şu an için sadece birer iddia. Polisin elinde Darshan’a karşı herhangi doğrudan bir delil bulunmuyor. Burada söz konusu olan ikinci derecede kanıt” ifadelerini kullandı. Avukat, Pavithra Gowda ile müvekkilinin evli olduğu yönündeki iddiaların ise ‘bariz yalanlar’ olduğunu söyledi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

11 Haziran’da Mysuru kentinde gözaltına alınan Darshan Thoogudeepa, bugüne kadar yaklaşık 60 filmde oynadı, bunların büyük bir kısmı da ‘büyük hit’ oldu.

Polis, resmi olarak oyuncuya ya da gözaltındaki diğer şüphelilere karşı herhangi bir kanıt olup olmadığını açıklamasa da Hindistan basını polis kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde bir dizi iddiayı gündeme taşıdı. Televizyon kanallarında Renukaswamy’nin kaçırılma anı olduğu iddia edilen güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanırken, Darshan Thoogudeepa’nın cinayet gecesi giydiği ayakkabıların eşi Vijayalakshmi’nin evinde bulunduğu, bunun ardından kadının basına karşı uzaklaştırma kararı aldığı iddia edildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir