NVIDIA Yapay Zeka Sanayi Devrimini Hızlandırmak İçin Foxconn İle Çalışıyor

NVIDIA, yapay zeka sanayi devrimini hızlandırmak için Foxconn ile birlikte çalıştığını duyurdu. Foxconn özellikle yeni bir veri merkezi sınıfı oluşturmak için NVIDIA’nın teknolojisini entegre edecek.

Şirketler bu hamlenin üretim ve denetim iş akışlarının dijitalleştirilmesi, yapay zeka destekli elektrikli araç ve robotik platformlarının geliştirilmesi gibi bir dizi uygulamaya güç vereceğini ve giderek artan sayıda dil tabanlı üretken yapay zeka hizmetlerinin sunulmasına yardımcı olacağını söyledi.

Ortaklık hakkında yorum yapan NVIDIA CEO’su Jensen Huang şunları söyledi: “Yeni bir üretim türü ortaya çıktı: Zeka üretimi. Ve bunu üreten veri merkezleri yapay zeka fabrikalarıdır. Dünyanın en büyük üreticisi olan Foxconn, dünya çapında yapay zeka fabrikaları kuracak uzmanlığa ve ölçeğe sahip. Yapay zeka sanayi devrimini hızlandırmak için Foxconn ile on yıllık ortaklığımızı genişletmekten mutluluk duyuyoruz.”

Foxconn’un NVIDIA teknolojileriyle üzerinde çalıştığı bazı spesifik akıllı çözümler arasında otonom araç filoları için NVIDIA DRIVE Hyperion 9 tabanlı Foxconn Smart EV, NVIDIA Isaac ile oluşturulmuş Foxconn Smart Manufacturing robotik sistemleri ve NVIDIA Metropolis akıllı video analitiğini platformu kullanan Foxconn Smart City yer alıyor.

Son olarak NVIDIA, Foxconn’un küresel müşterileri için NVIDIA donanımını temel alan sistemler oluşturacağını söyledi. Foxconn’un yararlanmak istediği NVIDIA teknolojilerinden bazıları arasında NVIDIA H100 Tensor Core GPU’lar, NVIDIA GH200 Superchips, NVIDIA OVX referans tasarımları ve NVIDIA ağ iletişimi yer alıyor.

Bu donanımı kullanan Foxconn müşterileri, üretken yapay zeka hizmetleri sunabilecek ve endüstriyel robotlar da dahil olmak üzere otonom araçları daha hızlı eğitmek için simülasyonu kullanabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir