Okan Buruk’tan Icardi açıklaması! “İğne ile oynuyor”

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Galatasray deplasmanda Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu. 

Okan Buruk’un açıklamaları şu şekilde: 

“Üst üste 9 oldu”

“Bu tür maçlarda rakiplerimizin daha konsantre başlayacağını biliyoruz. Bize göre daha dinlenik, daha çalışmış oluyorlar. Rakibin direnç göstereceğini biliyorduk. Daha çok bize topu verdiler. Bireysel performanslarımız daha iyi olabilirdi. Bu üretkenliği gösteremedik. Oyun boyunca önde oynamaya çalıştık. Rizespor da geçiş oyununu uygulamaya çalıştı. Sahalarında maç kaybetmediler, iyi bir Rizespor vardı. Onları da tebrik ederim. Önemli galibiyet. Üst üste 9 oldu, seriye devam etmek istiyoruz. Bir sonraki maça daha rahat çıkacağız. Dinleneceğiz ve hazırlanma şansımız olacak. Performansları yukarı çıkartmalıyız. Galatasaray olarak daha iyisini yapmalıyız.”

“Çok sert bir Şampiyonlar Ligi maçları oynuyoruz”

“Çok sert bir Şampiyonlar Ligi maçları oynuyoruz. Onların devamında kazanma serimizi sürdürmek bizim için çok önemli. İki tarafta yarışımız var. Rizespor deplasmanı her zaman zordur. Burada kazanarak devam etmek önemli. Ziyech’i oyuna soktuk. İkinci yarı başında 3 oyuncu değiştirdik. Bir yandan maç oynayıp diğer yandan oyuncu kazanmaya çalışıyoruz. Bugün performansımız ortalama maç performansıydı. Bireysel olarak bu tür maçlarda, kadro kalitesindeki oyuncular daha iyisini yapmalıydı.”

“Kadir Sağlam’ın faul standartlarını beğenmedim”

“Maçın hakemi Kadir Sağlam’ın faul standartlarını beğenmedim. İki takım içinde beklentiler olmadı. İki takımın itiraz ettiği yerler vardı.”

“Ligi oynamaktan keyif alıyoruz”

“Burada da aynı oyuncularla oynadık. Burada kazanarak devam etmek önemli. Şampiyonlar Ligi oynamaktan keyif alıyoruz. Türkiye’yi temsil etmekten, orada olmaktan gurur duyuyoruz. Performans değişikliği Şampiyonlar Ligi maçları sonrası zor olur.” 

Icardi’nin sağlık durumu

Icardi’nin iğne ile oynadığını hatırlatan Buruk, şunları söyledi:

“İğne olduktan sonra 50-60-70 dakika oynamak fark etmiyor. Maçı bitirebiliyor. İyileşme sürecini kendiliğinden beklersek uzun süre alabilir. Maç oynuyor ama takımla antrenman yapamıyor. Bireysel çalışıyor. Sadece maç günleri iğne olup oynuyor. Takım için fedakarca oynuyor, önemli karakter ortaya koyuyor, takıma katkı sağlıyor. Milli takım arası bize yarayacağına inanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir