TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne 4 Haziran’da gönderdiği yazıyla, isteğe bağlı kürtaj hakkının reddedilmesine yönelik sınırların hatırlatılması talebinde bulundu.

Plansız veya istenmeyen gebeliklerin mevzuatta düzenlendiğini ve belirli şartlarla güvence altına alındığını belirten TTB, engellerin kadınların sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı. TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip ise, kürtaj hakkının önemine dikkat çekerek asıl sorunun doğum kontrolü bilgisinin yetersizliği olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Saip, “Çiftlerin istedikleri zaman istedikleri kadar çocuk sahibi olma hakkı vardır. Ancak, istenmeyen gebelikler nedeniyle kamu hastanelerinde kürtaj imkanlarının yetersiz olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum, kadınların bedensel ve zihinsel sağlığını olumsuz etkileyen bir durumdur. Devletin ücretsiz doğum kontrol yöntemlerine erişimi kolaylaştırması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte sigara içilir mi? Hamilelikte sigara içmenin özellikle doğacak bebekte önemli sağlık sorunları yaratıyor. 

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sigara her nefeste ağız ve diş sağlığına zarar veriyor

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Burcu Karaduman, sigara ve elektronik sigaranın ağız sağlığındaki olumsuz etkilerine dikkat çekerek “Tütün ve tütün ürünlerinin tamamı ağız ve diş sağlığında yıkıcı etkiye sahip. Sigara bırakıldıktan ilk 20 gün içinde hasar onarım süreci başlıyor” açıklamasında bulundu.