Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Yaz aylarında çocukların en sevdiği aktivitelerden biri deniz ve havuz keyfidir. Ancak, özellikle sağanak yağışlardan sonra denize girmek bazı sağlık risklerini beraberinde getirebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, yağışların ardından deniz suyunda bulunan bakterilerin ve kirli sulardaki enfeksiyon riskine dikkat çekiyor.

“İSHAL, KUSMA, ATEŞ GİBİ BELİRTİLERE DİKKAT EDİN”

Dr. Öztürk, kirli deniz suyuyla temas eden çocuklarda genellikle ilk 24-72 saat içinde ishal, karın ağrısı, kusma, halsizlik, göz kızarıklığı, kulak ağrısı ve ateş gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumda bir sağlık uzmanına başvurulması önem taşıyor.

“YAĞMUR SONRASI 1-2 GÜN BEKLEYİN”

Uzman Dr. Öztürk, özellikle yağmurdan sonra çocukları hemen denize sokmamaları gerektiğini vurgulayarak, yağmur sonrası en az 24-48 saat beklemenin su kalitesi açısından önemli olduğunu ifade ediyor. Durgun ve köpüklü bölgelerden uzak durulması tavsiye ediliyor.

Uzman Dr. Öztürk ayrıca, denizden çıkan çocukların temiz suyla duş almasının, göz, kulak veya cilt sorunu olan çocukların denizden uzak tutulmasının enfeksiyon riskini azaltabileceğini söylüyor.

“DOĞAL EĞLENCE SAĞLIĞI BOZMASIN”

Denizin çocuklar için eğlenceli ve fiziksel gelişim açısından faydalı olduğunu belirten Uzman Dr. Öztürk, ancak enfeksiyon riskine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Çocukların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu hatırlatan Dr. Öztürk, ebeveynlerin önlemler alarak çocuklarının sağlığını koruyabileceğini vurguluyor.

Related Posts

Van’da bir günde 40 göz ameliyatı yapılıyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniği, günlük 900 hasta muayenesi ve 40’a yakın ameliyat kapasitesiyle hem Van hem de çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunuyor.

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte sigara içilir mi? Hamilelikte sigara içmenin özellikle doğacak bebekte önemli sağlık sorunları yaratıyor. 

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.